Rensning af klimaanlæg

Airconditionanlægget kan gøre dig syg 

Et airconditionanlæg er en fryd at have i bilen, specielt på de lange ture i sommervarmen, men desværre har det den ”lille” ulempe, at luften i bilen gennemgår store temperatursvingninger.

Når du kører i bilen med AC-anlægget tændt på ca. 20 grader, nedkøles ikke kun lufttemperaturen i bilen, men også alle luftkanaler, hvorfra luften kommer. Det er i sig selv fint nok, men når så bilen slukkes og efterlades i sommervarmen, opstår der kondensvand pga. det voldsomme temperaturudsving. Kondensvandet løber som alt andet vand nedad, dvs. direkte ned i bunden af luftkanalerne.

Dette kondensvand er jo på ingen måde sterilt, hvorfor det over tid vil gå i forrådnelse, mugne og give plads til en masse bakterier, vi ikke ønsker at få blæst lige i hovedet på køreturen. Udover sundhedsrisikoen fra bakterier og svampe er det jo også træls at lugte til den til tider ”rådne” luft, der kommer fra luftkanalerne.

 

Hold systemet i topform

Anlægget skal bruges jævnligt, også om vinteren. Pollenfiltret skal skiftes så ofte, som servicebogen anbefaler. Anlægget skal tilsluttes en a/c-maskine minimum hvert andet år, og gerne hvert år. Hvis din temperatur pludselig ikke vil, som du vil, skal det sikkert bare renses med en sensor. Uanset om din bil har klimaanlæg eller aircondition, skal det serviceres på samme måde, da det bruger de samme komponenter til at køle luften ned.