Polering og lakforsegling
Processer og resultatet
Polering og lakforsegling af bilens lak starter med en grundig rens af lakken. Så følger selve poleringen, som altid bliver udført med maskine. Polering og lakforsegling bliver gjort med polerprodukter fra Ditec. Biler med lak, som har fået hologram effekt/swirvls efter en 'gør det selv mand' eller anden har været i gang, kan også reddes. Det er kun i meget sjældne tilfælde, vi må kaste håndklædet i ringen. Når bilen er poleret, er det tid til lakforsegleren, som er et produkt, lakken bliver smurt ind i og skal stå et stykke tid med på, hvor, når den er hærdet op, bliver det overskydende tørret af. Lakforsegleren kan med fordel blive lagt på en gang om året, og poleringen skal først gøres når man synes, at lakken trænger til det. Vaskemetoder, kørselsmønster og kvaliteten på klarlakken afgør, hvor hurtigt den igen bliver trist at se på.
Hvorfor bruge penge og tid på at polere og lakforsegle?
Hvorfor du skal få poleret og lakforseglet din bil, kan der svares meget kort på - lakken bliver flot at se på og holder længere.
Ujævnhederne i lakken gør, at der samles skidt og møg. Dette skal renses op og fordybningerne skal "fyldes" med lakforsegler og/eller Wax.
En god lakforsegling gør, at lakken falmer i et langsommere tempo end ellers. Den beskytter mod oxidering, uv, skidt og møg. Fugleklatter, som ellers kan være svære at få af, bliver nemmere at have med gøre.
Tip til fugleklatter: fugt dem evt. med en vandforstøver til de er godt opløst, dub dem derefter forsigtigt med en blød, våd microfiberklud. Gnub ikke, tryk ikke, brug ikke grydesvampe og fjern dem så snart du opdager dem. Fugle er gode til at spolere en ellers fejlfri lak, da den syre, de har i mavesækken spolerer lakken på ingen tid, hvis man er uheldig.